آشپزی خانگی آسان با مرغ: تجربیات نی نی سایتی ها
مرغ یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزی خانگی است. هم به خاطر طعم خوبش و هم به خاطر اینکه سریع و آسان پخته می شود. در این پست، 27 تجربه از کاربران نی نی سایت را در مورد آشپزی آسان با مرغ جمع آوری کرده ایم تا شما هم بتوانید غذاهای خوشمزه و متنوعی با مرغ در خانه تهیه کنید.
این تجربیات شامل دستور پخت های ساده، نکات کلیدی برای خوشمزه تر شدن غذاها و راهکارهایی برای رفع مشکلات رایج در پخت مرغ است.

- ✳️مرغ سوخاری فوری: تکه های مرغ را در آرد سوخاری و ادویه بغلتانید و در روغن سرخ کنید.
- ✳️جوجه کباب تابه ای: تکه های مرغ را با پیاز، ماست و ادویه مزه دار کنید و در تابه سرخ کنید.
- ✳️مرغ زعفرانی ساده: مرغ را با پیاز و زعفران تفت دهید و با کمی آب بپزید.
- ✳️شنیسل مرغ: سینه مرغ را بکوبید، در آرد، تخم مرغ و آرد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید.
- ✳️مرغ ترش شمالی: مرغ را با گردو، رب انار و سبزیجات معطر بپزید.
- ✳️مرغ شکم پر: داخل مرغ را با برنج، سبزیجات و ادویه پر کنید و در فر بپزید.
- ✳️خورشت مرغ آلو: مرغ را با آلو بخارا و ادویه بپزید.
- ✳️مرغ کاری: مرغ را با ادویه کاری و شیر نارگیل بپزید.
- ✳️سالاد الویه با مرغ: مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و در سالاد الویه استفاده کنید.
- ✳️ساندویچ مرغ: مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و با سس و سبزیجات در نان ساندویچی بگذارید.
- ✳️کتلت مرغ: مرغ چرخ کرده را با سیب زمینی رنده شده، پیاز و ادویه مخلوط کنید و سرخ کنید.
- ✳️کوکو مرغ: مرغ ریش ریش شده را با تخم مرغ، سبزیجات و ادویه مخلوط کنید و در تابه بپزید.
- ✳️ماکارونی با مرغ: مرغ چرخ کرده را با پیاز و سس گوجه فرنگی تفت دهید و با ماکارونی مخلوط کنید.
- ✳️مرغ ریش ریش با سس باربیکیو: مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و با سس باربیکیو مخلوط کنید.
- ✳️ته چین مرغ: برنج را با مرغ پخته شده و ماست مخلوط کنید و در فر یا قابلمه بپزید.
- ✳️پای چوپان با مرغ: روی لایه ای از مرغ و سبزیجات پخته شده، پوره سیب زمینی بریزید و در فر بپزید.
- ✳️لازانیا با مرغ: به جای گوشت چرخ کرده، از مرغ چرخ کرده در لازانیا استفاده کنید.
- ✳️خورش قیمه با مرغ: به جای گوشت، از تکه های کوچک مرغ در خورش قیمه استفاده کنید.
- ✳️دمپختک با مرغ: برنج را با مرغ و عدس بپزید.
- ✳️مرغ سرخ شده با سیر و رزماری: مرغ را با سیر و رزماری تفت دهید و در فر بپزید.
- ✳️استراگانف مرغ: تکه های مرغ را با قارچ و خامه بپزید.
- ✳️رولت مرغ: سینه مرغ را بکوبید، با مواد دلخواه پر کنید و رول کنید و در فر بپزید.
- ✳️کباب تابه ای مرغ: مرغ چرخ کرده را با پیاز و ادویه مخلوط کنید و در تابه به شکل کباب بپزید.
- ✳️پیراشکی مرغ: خمیر پیراشکی را با مرغ و سبزیجات پر کنید و سرخ کنید.
- ✳️سوپ مرغ: مرغ را با سبزیجات و رشته سوپ بپزید.
این ها فقط تعدادی از تجربیات کاربران نی نی سایت بودند. با کمی خلاقیت و ذوق میتوانید غذاهای خوشمزه و متنوعی با مرغ در خانه تهیه کنید.
نوش جان!
1. مرغ سوخاری فوری با پودر سوخاری آماده
خیلی از مامان ها تو نی نی سایت میگن برای یه شام سریع و خوشمزه، مرغ رو تو پودر سوخاری آماده بغلتونید و تو روغن سرخ کنید. خیلی راحته و بچه ها عاشقشن!میتونید برای طعم بهتر، قبل از پودر سوخاری، مرغ رو تو یه مخلوط از تخم مرغ و ادویه ها بغلتونید. یادتون باشه روغن داغ باشه تا مرغ خوب سرخ بشه و خشک نشه. برای اینکه رژیمی تر بشه، میتونید مرغ سوخاری رو تو فر هم درست کنید. بعضی ها میگن برای ترد شدن بیشتر، بعد از پودر سوخاری، مرغ رو چند دقیقه تو فریزر بذارید. میتونید کنارش سیب زمینی سرخ کرده یا سالاد هم سرو کنید. حتما قبل از سرخ کردن مرغ رو خوب خشک کنید تا روغن کمتری جذب کنه.
2. مرغ ترش شمالی به روش ساده
برای درست کردن مرغ ترش خوشمزه، مرغ رو با پیاز داغ، گردو آسیاب شده، رب انار و سبزیجات معطر مثل گشنیز و جعفری تفت بدید. بعد آب اضافه کنید و بذارید آروم آروم بپزه تا جا بیفته. بعضی ها از آبغوره هم استفاده میکنن تا ترش تر بشه. میتونید برای خوش عطر شدن بیشتر، یه حبه سیر هم اضافه کنید. یادتون باشه گردو رو خوب آسیاب کنید تا سس غلیظی داشته باشید. بهتره از رب انار ملس استفاده کنید تا طعمش متعادل بشه. مرغ ترش رو با برنج سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.
3. مرغ شکم پر با مواد در دسترس
یه غذای مجلسی ولی آسون! داخل مرغ رو با پیاز داغ، زرشک، گردو و آلو پر کنید. میتونید از کشمش هم استفاده کنید. مرغ رو با نخ و سوزن بدوزید یا با خلال دندون محکم کنید. بعد مرغ رو تو فر بذارید تا بپزه و پوستش طلایی بشه. میتونید قبل از گذاشتن تو فر، مرغ رو با کره و زعفران مزه دار کنید. برای اینکه داخل مرغ خوب بپزه، چند تا سوراخ با چاقو توش ایجاد کنید. آب مرغ رو برای سس جدا کنید و بعد از پختن روی مرغ بریزید.
4. خورشت مرغ آلو
خورشت مرغ آلو یه غذای خوشمزه و آسونه که با مرغ، پیاز، آلو و رب گوجه فرنگی درست میشه. اول مرغ رو تفت بدید بعد پیاز داغ و رب گوجه رو اضافه کنید. آلوها رو هم اضافه کنید و بذارید با آب بپزه تا جا بیفته. میتونید از آلو بخارا یا آلو خورشتی استفاده کنید. برای طعم بهتر، کمی زعفران هم اضافه کنید. اگه دوست دارید خورشتتون شیرین تر باشه، کمی شکر هم اضافه کنید. خورشت مرغ آلو رو با برنج سرو کنید.
5. جوجه کباب تابه ای
برای مواقعی که وقت ندارید، جوجه کباب تابه ای یه گزینه عالیه. مرغ رو به قطعات کوچیک خرد کنید و با پیاز، ماست، آبلیمو، روغن زیتون و ادویه ها مزه دار کنید. بعد تو تابه سرخ کنید تا طلایی بشه. میتونید از فلفل دلمه ای هم برای طعم بهتر استفاده کنید. برای اینکه مرغ خشک نشه، در تابه رو بذارید. میتونید جوجه کباب تابه ای رو با نون یا برنج سرو کنید. بهتره مرغ رو از شب قبل مزه دار کنید تا طعم بهتری داشته باشه.
6. مرغ زعفرانی ساده و خوشمزه
یه غذای ساده و شیک! مرغ رو با پیاز، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید. بعد تو روغن تفت بدید تا طلایی بشه. میتونید کمی آب اضافه کنید و بذارید آروم آروم بپزه. برای طعم بهتر، میتونید از آبلیمو هم استفاده کنید. مرغ زعفرانی رو با برنج سرو کنید و از عطر و طعمش لذت ببرید. بهتره زعفران رو قبل از استفاده دم کنید تا رنگ بهتری داشته باشه. برای اینکه مرغ نرم تر بشه، میتونید کمی ماست هم بهش اضافه کنید.
7. شنیسل مرغ
یه غذای بین المللی خوشمزه! مرغ رو نازک برش بزنید و با بیفتک کوب بکوبید. بعد تو آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتونید. تو روغن سرخ کنید تا طلایی بشه. میتونید از ادویه های مختلف برای طعم بهتر استفاده کنید. شنیسل مرغ رو با سیب زمینی سرخ کرده و سس دلخواه سرو کنید. برای اینکه شنیسل روغن کمتری جذب کنه، روغن باید داغ باشه. میتونید شنیسل رو تو فر هم درست کنید تا سالم تر باشه.
8. استرگانف مرغ (مرغ خامه ای)
یه غذای روسی خوشمزه و آسون! مرغ رو نگینی خرد کنید و با پیاز و قارچ تفت بدید. بعد خامه و کمی آب مرغ اضافه کنید و بذارید غلیظ بشه. میتونید از خامه صبحانه یا خامه قنادی استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتونید کمی سس ورچسترشایر هم اضافه کنید. استرگانف مرغ رو با پوره سیب زمینی یا برنج سرو کنید. اگه دوست دارید غذاتون پر کالری تر بشه، میتونید از سیب زمینی سرخ کرده هم استفاده کنید. بهتره از قارچ تازه استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه.
9. خوراک مرغ و سبزیجات
یه غذای سالم و مغذی! مرغ رو با سبزیجات مختلف مثل هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی و فلفل دلمه ای تفت بدید. میتونید از هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید استفاده کنید. بعد کمی آب اضافه کنید و بذارید بپزه. برای طعم بهتر، میتونید از ادویه های مختلف و سس سویا استفاده کنید. خوراک مرغ و سبزیجات رو با نون یا برنج سرو کنید. اگه دوست دارید رژیمی تر باشه، میتونید مرغ رو آبپز کنید. بهتره سبزیجات رو خیلی نپزید تا ویتامین هاش حفظ بشه.
10. مرغ با سس باربیکیو
یه غذای خوشمزه با طعم دودی! مرغ رو با سس باربیکیو مزه دار کنید. بعد تو فر یا روی گریل بپزید. میتونید سس باربیکیو رو خودتون درست کنید یا از سس های آماده استفاده کنید. مرغ با سس باربیکیو رو با سیب زمینی سرخ کرده و سالاد سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید کمی پیاز و سیر هم به سس اضافه کنید. بهتره مرغ رو از شب قبل مزه دار کنید تا طعم بهتری داشته باشه. میتونید از بال یا ران مرغ هم استفاده کنید.
11. مرغ پاپ کورنی
یه میان وعده یا پیش غذای خوشمزه! مرغ رو به قطعات کوچیک خرد کنید. تو تخم مرغ و آرد سوخاری بغلتونید. بعد تو روغن داغ سرخ کنید تا طلایی بشه. مرغ پاپ کورنی رو با سس دلخواه سرو کنید. میتونید از ادویه های مختلف برای طعم بهتر استفاده کنید. برای اینکه مرغ پاپ کورنی ترد بشه، روغن باید داغ باشه. بهتره از سینه مرغ استفاده کنید.
12. رولت مرغ
یه غذای شیک و مجلسی! سینه مرغ رو باز کنید و با بیفتک کوب بکوبید. بعد با مواد دلخواه مثل قارچ، اسفناج و پنیر پر کنید. رول کنید و با نخ و سوزن ببندید. تو فر بپزید یا تو روغن سرخ کنید. رولت مرغ رو با سس دلخواه سرو کنید. میتونید از ژامبون هم برای داخل رولت استفاده کنید. برای اینکه رولت شکلش رو حفظ کنه، بهتره قبل از پختن، چند دقیقه تو فریزر بذارید.
13. کتلت مرغ
یه غذای ساده و اقتصادی! مرغ پخته شده رو رنده کنید. با سیب زمینی پخته رنده شده، پیاز رنده شده و تخم مرغ مخلوط کنید. ادویه بزنید و تو روغن سرخ کنید. کتلت مرغ رو با نون یا برنج سرو کنید. میتونید از سبزیجات معطر هم برای طعم بهتر استفاده کنید. برای اینکه کتلت وا نره، سیب زمینی و پیاز رو خوب آبگیری کنید. بهتره از سینه مرغ استفاده کنید.
14. سوپ مرغ
یه غذای مقوی و سالم! مرغ رو با سبزیجات مختلف مثل هویج، کرفس و پیاز بپزید. بعد مرغ رو ریش ریش کنید و دوباره به سوپ اضافه کنید. میتونید از رشته سوپ هم استفاده کنید. سوپ مرغ رو با آبلیمو سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید از جعفری خرد شده هم استفاده کنید. اگه سرما خوردید، سوپ مرغ بهترین گزینه است. میتونید از جو پرک هم برای غلیظ تر شدن سوپ استفاده کنید.
15. ته چین مرغ
یه غذای مجلسی و خوشمزه! برنج رو آبکش کنید. با ماست، تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید و لای برنج بریزید. تو فر یا روی گاز بپزید. ته چین مرغ رو با زرشک و خلال پسته تزیین کنید. برای اینکه ته چین خوشرنگ بشه، از زعفران دم کرده استفاده کنید. میتونید از مرغ ران یا سینه استفاده کنید.
16. دلمه برگ مو با مرغ
یه دلمه متفاوت و خوشمزه! به جای گوشت چرخ کرده، از مرغ پخته شده ریش ریش شده استفاده کنید. بقیه مواد دلمه مثل برنج، سبزیجات معطر و لپه رو هم اضافه کنید. برگ موها رو بپیچید و تو قابلمه بچینید. با آب و آبلیمو بپزید. دلمه برگ مو با مرغ رو با سس ماست سرو کنید. میتونید از زرشک هم برای داخل دلمه استفاده کنید. بهتره از برگ موهای تازه استفاده کنید.
17. پیتزا مرغ و قارچ خانگی
یه پیتزای خونگی خوشمزه! خمیر پیتزا رو آماده کنید یا خودتون درست کنید. روی خمیر سس گوجه فرنگی بمالید. مرغ پخته شده ریش ریش شده و قارچ رو روی خمیر بریزید. پنیر پیتزا رو هم اضافه کنید و تو فر بپزید. پیتزا مرغ و قارچ رو با سس کچاپ سرو کنید. میتونید از فلفل دلمه ای و ذرت هم برای داخل پیتزا استفاده کنید. برای اینکه پیتزا خوشمزه تر بشه، از پنیر پیتزای با کیفیت استفاده کنید.
18. سالاد الویه با مرغ
یه سالاد خوشمزه و پرطرفدار! سیب زمینی، تخم مرغ و خیارشور رو بپزید و نگینی خرد کنید. مرغ پخته شده ریش ریش شده رو هم اضافه کنید. با سس مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید. سالاد الویه رو با نون سرو کنید. میتونید از نخود فرنگی و هویج پخته شده هم برای داخل سالاد استفاده کنید. برای اینکه سالاد خوشمزه تر بشه، بذارید چند ساعت تو یخچال بمونه. بهتره از سینه مرغ استفاده کنید.
19. ساندویچ مرغ
یه ساندویچ سریع و آسون! مرغ پخته شده ریش ریش شده رو با سس مایونز، کاهو و گوجه فرنگی مخلوط کنید. داخل نون ساندویچی بریزید و سرو کنید. میتونید از پنیر ورقه ای هم برای داخل ساندویچ استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتونید کمی پیازچه هم بهش اضافه کنید. این ساندویچ برای پیک نیک و مسافرت عالیه. بهتره از نون باگت تازه استفاده کنید. میتونید از خیارشور هم برای داخل ساندویچ استفاده کنید.
20. مرغ گریل شده با سبزیجات
یه غذای سالم و خوشمزه! مرغ رو با ادویه های مختلف مزه دار کنید. بعد روی گریل بپزید. سبزیجات دلخواه مثل فلفل دلمه ای، پیاز و کدو رو هم گریل کنید. مرغ گریل شده رو با سبزیجات سرو کنید. برای طعم بهتر، میتونید از آبلیمو و روغن زیتون هم استفاده کنید. این غذا برای کسایی که رژیم دارن خیلی مناسبه. بهتره از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید.
21. فاهیتای مرغ
یه غذای مکزیکی خوشمزه! مرغ رو نواری خرد کنید و با پیاز و فلفل دلمه ای تفت بدید. ادویه های فاهیتا رو اضافه کنید. فاهیتای مرغ رو با نون ترتیلا، سس سالسا، خامه ترش و گواکاموله سرو کنید. میتونید از آووکادو هم برای داخل فاهیتا استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتونید کمی آبلیمو هم بهش اضافه کنید. این غذا برای مهمونی ها خیلی مناسبه. بهتره از سینه مرغ استفاده کنید.
22. کباب ترکی خانگی با مرغ
یه غذای خیابونی خوشمزه! مرغ رو به صورت ورقه های نازک برش بدید. مرغ رو با پیاز، ماست و ادویه ها مزه دار کنید. ورقه های مرغ رو روی هم بچینید و به صورت استوانه ای دربیارید. بعد تو فر یا روی گریل بپزید. کباب ترکی رو به صورت ورقه های نازک برش بدید و با نون، گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید. میتونید از سس مایونز و سس کچاپ هم برای داخل ساندویچ استفاده کنید. این غذا برای شام خیلی مناسبه.
23. ناگت مرغ خانگی
یه میان وعده خوشمزه برای بچه ها! مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، آرد سوخاری و ادویه ها مخلوط کنید. به شکل ناگت دربیارید و تو آرد سوخاری بغلتونید. تو روغن سرخ کنید تا طلایی بشه. ناگت مرغ رو با سس دلخواه سرو کنید. میتونید از پنیر پیتزا هم برای داخل ناگت استفاده کنید. برای اینکه ناگت ترد بشه، روغن باید داغ باشه. میتونید ناگت ها رو تو فر هم درست کنید تا سالم تر باشه.
24. پاستا با سس آلفردو و مرغ
یه پاستای خوشمزه و خامه ای! پاستا رو طبق دستور بپزید. برای سس آلفردو، کره رو آب کنید. خامه، سیر رنده شده و پنیر پارمسان رو اضافه کنید. مرغ پخته شده ریش ریش شده رو هم اضافه کنید. پاستا رو با سس آلفردو و مرغ مخلوط کنید و سرو کنید. میتونید از قارچ هم برای داخل پاستا استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتونید از جعفری خرد شده هم استفاده کنید. بهتره از پاستا فتوچینی استفاده کنید.
25. سالاد سزار با مرغ گریل شده
یه سالاد شیک و خوشمزه! کاهو رو خرد کنید. نان تست رو به صورت مکعبی خرد کنید و تو فر برشته کنید. مرغ رو گریل کنید و به صورت نواری برش بدید. برای سس سزار، سس مایونز، سیر رنده شده، آبلیمو، پنیر پارمسان رنده شده و سس ورچسترشایر رو مخلوط کنید. کاهو، نان تست، مرغ گریل شده و سس سزار رو مخلوط کنید و سرو کنید. میتونید از تخم مرغ آب پز هم برای داخل سالاد استفاده کنید. بهتره از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید.
26. عدس پلو با مرغ
یه غذای مقوی و خوشمزه! عدس رو بپزید. برنج رو آبکش کنید. عدس و برنج رو لایه به لایه تو قابلمه بریزید. مرغ پخته شده ریش ریش شده رو هم بین لایه ها بریزید. عدس پلو رو دم کنید. عدس پلو با مرغ رو با کشمش و خرما سرو کنید. میتونید از گوشت چرخ کرده هم به جای مرغ استفاده کنید. برای طعم بهتر، میتونید کمی زیره هم به عدس اضافه کنید.
27. جوجه چینی
یه غذای خوشمزه و متفاوت! تکه های مرغ را در مخلوطی از آرد، نشاسته ذرت، تخم مرغ، آب و ادویه ها غوطه ور کنید. سپس در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد شود. جوجه چینی را با سس سویا یا سس شیرین و ترش سرو کنید. برای طعم بهتر میتوانید زنجبیل رنده شده یا پیازچه خرد شده به مواد اضافه کنید. بهتر است از فیله مرغ برای این غذا استفاده کنید. اگر می خواهید خمیر جوجه چینی سبک تر باشد، میتوانید از آب گازدار به جای آب معمولی استفاده کنید. برای اینکه جوجه چینی تردتر شود، قبل از سرخ کردن، تکه های مرغ را در نشاسته ذرت بغلتانید.







مرغ سوخاری همیشه جزو غذاهای محبوب خانواده ما بوده. یک بار سعی کردم روش سرخ کردن مرغ رو عوض کنم، اول با حرارت بالا سرخ کردم و بعد حرارت رو کم کردم تا داخلش کامل بپزه. نتیجه مرغی بود که هم ترد بود هم کاملا پخته. یک نکته کوچیک که خیلی کمک کننده هست اضافه کردن کمی پودر سیر به آرد سوخاری است که عطر و طعمش رو چند برابر می کند.
پخت مرغ زعفرانی وقتی نتیجه بهتری می دهد که زعفرون رو همراه با کمی روغن یا کره تفت بدیم قبل از اضافه کردن به مرغ. این کار باعث می شود رنگ و عطر زعفران بهتر بشه و توی غذا پخش شود. یک تجربه جالب این بود که مرغ رو با زعفران و ماست مزه دار کردم و گذاشتم یک شب داخل یخچال بمونه، طعمش فوق العاده شد.
برای کسانی که می خواهند غذای مرغ رو رژیمی تر درست کنند، پیشنهاد می کنم به جای سرخ کردن، از روش آب پز یا بخارپز استفاده کنند. ما این روش رو برای مرغ سوخاری هم امتحان کردیم، اول مرغ رو توی فر گذاشتیم تا بپزه و بعد با پودر سوخاری و کمی روغن توی تابه تفت دادیم. هم کم چرب تر شد هم تردی خوبی داشت.